Leírás
A természet kincse
A mák nemcsak a konyhában, hanem a gyógyászatban is régóta ismert és használt alapanyag. A mák gazdag omega-3 zsírsavakban, fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban. Magas kalcium-, magnézium-, kálium- és vas-tartalma révén hozzájárul a csontok és az izmok egészségéhez, valamint a vérképzéshez. A mákban található antioxidánsok segítenek megkötni a szabad gyököket, így csökkentve a gyulladások kockázatát. Emellett a mákban található B1-, B2- és E-vitaminok hozzájárulnak a bőr, a haj és a köröm egészségéhez, valamint erősítik az immunrendszert.
Átlagos tápérték 100g
energia: 1213 kJ / 288 kcal
zsír: 8,7g
– amelyből telített zsírsavak: 1,4g
szénhidrát: 46g
– amelyből cukrok: 38g
fehérje: 6,1g
só: 0,05g
Értékelések
Még nincsenek értékelések.